Főoldal -- Határozatok -- Tőkepiaci határozatok
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének JÉ-III-52/2010. számú határozata a Buda-Cash Brókerház Zártkörűen Működő Részvénytársaságnál elrendelt rendkívüli adatszolgáltatási kötelezettség megszüntetéséről

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39., továbbiakban: Felügyelet) által a Buda-Cash Brókerház Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1118 Budapest, Ménesi út 22.,  a továbbiakban: Társaság) részére előírt rendkívüli adatszolgáltatási kötelezettség tárgyában, a Felügyelet elnökének felhatalmazása alapján az  alábbi

h a t á r o z a t o t

hozom:

A Felügyelet által a J-III-155/2008. számú határozatban elrendelt rendkívüli adatszolgáltatási kötelezettséget megszüntetem.

A Felügyelet eljárása során eljárási költség nem merült fel.

A határozat ellen közigazgatási eljárás keretében fellebbezésnek nincs helye. Az ügyfél, illetve a kifejezetten rá vonatkozó rendelkezés tekintetében az eljárás egyéb résztvevője a határozat felülvizsgálatát a közléstől számított 30 napon belül jogszabálysértésre hivatkozással a Fővárosi Bíróságtól keresettel kérheti. A keresetlevelet – a Fővárosi Bíróságnak címezve – a Felügyeletnél kell 3 példányban benyújtani, vagy ajánlott küldeményként postára adni. A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya.

(…)

Határozatom a már hivatkozott jogszabályhelyeken, a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény 164. § (1) bekezdés g) pontján, továbbá a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (továbbiakban: Ket.) 71.§ (1) bekezdésén alapul.

A határozatot a Felügyeletnek a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről szóló 2007. évi CXXV. törvény  4.§ m) pontjában biztosított hatáskörében eljárva hoztam meg.

A határozat elleni jogorvoslatról szóló tájékoztatás a Ket. 100. § (1) bekezdés d) pontján, a 100. § (2) bekezdésén, a 109. § (1) bekezdésén, a 110. § (1) bekezdésén, valamint a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény 326.§ (7) bekezdésén, a 327. § (1)-(2) bekezdésein és a 330.§ (2) bekezdésén alapul.

A határozat a Ket. 128. § (1) bekezdésének c) pontja értelmében a közlés napjával jogerős.

Budapest, 2010. május 4.

dr. Barna Zsolt s. k.,

a PSZÁF igazgatója